2 C
București
vineri, 1 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriO firmă românească care a concesionat 1.344 ha le-a luat fața libanezilor...

O firmă românească care a concesionat 1.344 ha le-a luat fața libanezilor de la Maria Group

O firmă românească din Rîmnicelu, județul Brăila, a câștigat licitația pentru cele 1.344 ha de teren agricol scoase la concesionare la Gropeni Stăncuța – Brăila, în fața libanezilor de la Maria Group, unul din cei mai mari jucători pe piața românească care administrează peste 40.000 hectare de teren agricol, scrie puterea.ro.

Pentru terenul din Brăila au depus oferte cinci firme: Maria Group din Chirnogi, județul Călărași, Lta Mondial din județul Constanța, Ital Agro cu sediul în localitatea Foltești, comuna Foltești, județul Galați, Gropeni Real Estate din județul Brăila și Agroindustriala Râmnicelu, din Râmnicelu, județul Brăila, potrivit informațiilor communicate de ADS.

Firma din Rămnicelu a fost declarată câștigătoare, deoarece a depus o ofertă de 2.438 de kilograme de grâu pe hectar, cea mai mare cantitate raportată la celalte patru societăți. Redevența minimă de la care s-a pornit a fost de 842 kilograme/an/hectar.

Durata concesiunii este de 20 de ani, iar contractul va fi semnat dacă în termen de zece zile nu va fi depusă nicio contestație. La cele 1.344 hectare de teren agricol, care este irigabil, se mai adaugă alte 277 ha de teren neagricol.

Agroindustriala Rîmnicelu, societate înființată în anul 1991, este adminstrată de Irinel Ploscă, care este și acționar. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 11,8 milioane lei și un profit de 920.277 lei, în timp ce datoriile atingeau 4,3 milioane lei.

Irinel Ploscă mai deține și firma Chimagri, al cărei obiect de activitate este comerțul cu produse chimice (îngrășăminte chimice, produse pentru protecția plantelor) și semințe certificate (floarea-soarelui, porumb, orz, grâu, soia, rapiță, lucernă, sorg, mazăre), precum și producerea și procesarea semințelor certificate de cereale păioase, porumb și plante oleaginoase sau comerțul cu cereale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Arad: Numărul tranzacţiilor cu terenuri agricole în scădere cu 37%, dar preţurile se menţin

Numărul tranzacţiilor cu terenuri agricole înregistrate în perioada ianuarie...
‹ adv ›

ADS lansează Programul „Tânărul Fermier” prin care pune la licitații terenuri de până la 50 ha

ADS va lansa, în luna mai, o nouă etapă a programului „Tânărul fermier” prin care va pune la dispoziție...

Piața terenurilor agricole: România este una dintre cele mai ieftine piețe din UE

Arenda pentru un hectar de teren agricol costă între 836 de euro în Olanda și 62 de euro pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole