0.9 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriRomsilva: Aproximativ 162.600 de hectare de păduri, proprietatea publică a statului, au...

Romsilva: Aproximativ 162.600 de hectare de păduri, proprietatea publică a statului, au fost intabulate până în prezent

Suprafaţa de fond forestier proprietatea publică a statului înscrisă în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a crescut la 162.593 de hectare, arată datele publicate, marţi, de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva.

Potrivit sursei citate, din acest total, 45.556 de hectare sunt înscrise de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, iar restul suprafeţelor de către Romsilva, conform procedurilor prevăzute de Codul Silvic, la articolul 12.

De asemenea, Regia anunţă că a întocmit şi depus documentaţiile pentru alte 141.221 de hectare de fond forestier, pentru a fi înscrise în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, iar specialiştii Romsilva lucrează la elaborarea documentaţiei tehnice pentru alte 2,8 milioane hectare fond forestier de stat.

Direcţia Silvică Giurgiu are, în acest moment, 47,44% din fondul forestier de stat înscris în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, fiind urmată de Direcţia Silvică Ialomiţa, cu 26,44%, Direcţia Silvică Suceava (21,44%) şi Direcţia Silvică Satu Mare (18,64%).

„Înscrierea dreptului de proprietate pentru pădurile proprietatea publică a statului se face în baza procedurii operaţionale Intabularea dreptului de proprietate publică a statului asupra fondului forestier conform art.12 din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, cu modificările şi completările ulterioare, elaborată de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară”, precizează Romsilva.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru aproximativ un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. 80% dintre suprafeţele aflate în proprietatea statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Romsilva va planta circa 3,6 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de toamnă

Circa 3,6 milioane de puieţi forestieri vor fi plantaţi...
‹ adv ›

Romsilva a plantat aproape 20 de milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de primăvară

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a plantat, în campania de împăduriri de primăvară, 19,8 milioane de puieţi forestieri...

WWF România: Reformarea Romsilva riscă să facă mai mult rău decât bine

Reforma atât de necesară a Romsilva riscă să facă mai mult rău decât bine dacă autorităţile aprobă proiectul de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole