9.7 C
București
sâmbătă, 2 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriTrafic sporit de camioane cu cereale din Ucraina la intrarea în România

Trafic sporit de camioane cu cereale din Ucraina la intrarea în România

O coloană de camioane care se întinde pe câţiva kilometri s-a format la frontiera dintre Republica Moldova şi România, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costeşti.

Maşinile de marfă, încărcate în special cu cereale din Ucraina, aşteaptă ore întregi pe partea moldoveană a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din Republica Moldova. Imaginile cu coada de maşini şi cu şoferii de camioane nemulţumiţi au apărut pe reţelele de socializare.

Reprezentanţii Serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră din Botoşani susţin că problema priveşte strict autorităţile din Republica Moldova, precizând că formalităţile de intrare în România sunt realizate într-un timp foarte scurt.

„Controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. Media timpului de verificare a documentelor este de aproximativ 5-10 minute. În acest moment, timpul de aşteptare pentru a intra în ţară prin PTF Stânca este de maxim zece minute, fără a fi înregistrate aglomerări în punctul de trecere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea.

Prefectul judeţului Botoşani, Sorin Cornilă, s-a deplasat, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costeşti pentru a analiza situaţia creată de numărul mare de camioane care aşteaptă să intre în România.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 38% în ultimele cinci luni

Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului...
‹ adv ›

Cerealele ucrainene au generat o activitate record în portul Constanţa

Portul Constanţa a expediat 29,4 milioane de tone de cereale în primele zece luni ale acestui an, în condiţiile...

Producătorii de zahăr din Ucraina se aşteaptă la creşterea producţiei şi a exporturilor în 2024

Industria zahărului din Ucraina, unul dintre cele câteva sectoare agricole profitabile din ţara vecină, ar putea să continue să...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole