1.2 C
București
vineri, 8 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriFranța: Podgorii și culturi agricole distruse de grindină

Franța: Podgorii și culturi agricole distruse de grindină

Faimoasele podgorii din sud-vestul Fraței, dar şi alte culturi agricole din această regiune au suferit pagube însemnate, după furtunile cu vânturi puternice şi grindină de mărimea unor mingi de tenis de câmp din primele ore ale zilei de marţi, care au întrerupt alimentarea cu energie electrică, avariind acoperişuri şi cauzând inundaţii, după cun a raportat Prefectura din Bordeaux, informează DPA.

Mii de persoane au rămas fără electricitate şi alte 30 au fost strămutate în adăposturi de urgenţă, iar serviciile de urgenţe au răspuns la 900 de apeluri telefonice. O tabără de vacanţă cu 126 de copii şi 28 de profesori a trebuit să fie evacuată.

Serviciul naţional de meteorologie, Meteo France, a anunţat că unele dintre bucăţile de grindină au avut diametre de şapte centimetri. Vânturile au înregistrat viteze de până la 115 kilometri pe oră.

Vremea defavorabilă va continua. De altfel, Meteo France a emis un cod portocaliu de furtună pentru 27 dintre cele 96 de districte administrative din Franţa metropolitană şi prognozează pentru perioada următoare vânturi puternice, ploi abundente şi grindină.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Franța investește încă un miliard de euro în agricultură

Ministrul francez al agriculturii, Marc Fesneau, a anunțat pe...
‹ adv ›

Retailerii francezi reduc preţurile la alimente pentru a ajuta populaţia să facă faţă inflaţiei

Retailerii francezi au fost de acord să ofere cel mai mic preţ posibil la produsele alimentare de bază, pentru...

Franţa lansează un fond de 500 de milioane de euro pentru sprijinirea sectorului agroalimentar

Franţa a anunţat măsuri de sprijinire a sectorului agroalimentar, afectat de costurile ridicate şi de dificultăţi în a concura...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole