2.2 C
București
joi, 30 noiembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriFlorin Barbu: Pe terenurile agricole de clasa I și II nu vor...

Florin Barbu: Pe terenurile agricole de clasa I și II nu vor putea fi amplasate parcuri fotovoltaice

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, a fost propusă respingerea unui amendament la Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii Fondului Funciar nr.18/1991.

Potrivit președintelui Comisiei de agricultură din Camera Deputaților, Florin Barbu, amendamentul a fost eliminat. Astfel, pe terenurile agricole de clasa I și II, terenuri cu fertilitate ridicată, nu se pot amplasa parcuri fotovoltaice.

Acestea se pot amplasa numai pe terenurile agricole de clasa IV și V, terenuri cu fertilitate redusă, eroziune puternică și inundabile sau pe terenurile amenajate cu lucrări de îmbunătățiri funciare.

Actul normativ urmează a fi transmis Președintelui României pentru promulgare.

Criteriile de încadrare pe clase a terenurilor agricole:

  • Clasa I – Terenuri plane sau slab înclinate, cu soluri cu fertilitate foarte ridicată, profunde, bine drenate.
  • Clasa II – Terenuri cu soluri cu fertilitate ridicată, slab erodate, cu salinitate sau alcalinitate slabă şi mai puţin drenate.
  • Clasa III – Terenuri cu soluri cu fertilitate mijlocie, mediu erodate, cu drenaj nesatisfăcător şi grosime redusă a stratului de sol.
  • Clasa IV – Terenuri cu soluri cu fertilitate redusă, eroziune puternică, salinitate sau alcalinitate ridicată, frecvent inundate pe perioade lungi.
  • Clasa V – Terenuri cu soluri cu fertilitate foarte redusă în stadii înaintate de eroziune, salinizare, mlăştinire şi supuse inundaţiilor permanente.
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

COP28: Germania şi EAU promit câte 100 de milioane de dolari pentru un fond climatic

Germania şi Emiratele Arabe Unite s-au angajat să contribuie...
‹ adv ›

Combaterea viermelui mărului fără a dobândi rezistență la insecticide

Viermele mărului - Cydia pomonella L. (Lepidoptera: Tortricidae) este unul dintre cei mai importanți dăunători ai culturii mărului, dar...

Soiuri de prun pentru o perioadă lungă de recoltare

Prunele proaspete devin tot mai cunoscute pe piața europeană prin calitatea și volumul în creștere în fiecare sezon. Unul dintre...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole