11 C
București
duminică, 3 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriComisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de 1,5 miliarde lei...

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de 1,5 miliarde lei pentru IMM-urile din domeniul agroalimentar

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, o schemă românească în valoare de 300 de milioane de euro (1,5 miliarde de lei) pentru sprijinirea întreprinderilor din domeniul agroalimentar în contextul pandemiei de coronavirus, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe în valoare de până la 120.000 de euro (593.000 de lei) pentru fiecare beneficiar.

Schema va fi deschisă IMM-urilor active în sectoarele agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi industriei alimentare.

Măsura vizează atenuarea deficitelor de lichidităţi cu care se confruntă beneficiarii şi abordarea unei părţi din pierderile suferite de aceştia din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive pe care autorităţile române au trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile cadrului temporar. În special, ajutorul nu va depăşi 2,3 milioane de euro per beneficiar şi se acordă până la 30 iunie 2022.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107, alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar.

Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia Europeană critică Varşovia din cauza blocajului la frontiera ucraineano-poloneză

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a denunţat miercuri...
‹ adv ›

Comisia Europeană propune măsuri pentru accelerarea extinderii reţelelor electrice

Pentru a contribui la realizarea Pactului verde european, Comisia Europeană a propus marţi un Plan de Acţiune pentru a...

Comisia Europeană propune 166 de proiecte energetice transfrontaliere care contribuie la realizarea Pactului verde european

Comisia face marţi încă un pas în direcţia pregătirii sistemului energetic al UE pentru viitor, adoptând prima listă de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole