10.1 C
București
duminică, 3 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAPIA dă startul conferințelor de promovare a măsurilor de sprijin FEADR

APIA dă startul conferințelor de promovare a măsurilor de sprijin FEADR

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a demarat astăzi, 3 mai 2022, o nouă serie de sesiuni de informare a fermierilor, dedicate exclusiv măsurilor delegate de AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, cu o primă conferință organizată la Brăila.

Principalele obiective ale Campaniei de informare vizează eficientizarea implementării măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.

Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăți pentru angajamente de silvomediu.

Evenimentul de la Brăila a reunit fermieri beneficiari ai fondurilor europene destinate agriculturii și s-a bucurat de participarea celor mai importante oficialități locale, respectiv, vicepreședintele consiliului județean Brăila, domnul Ionuț Ciprian Dobre și subprefectul județului Brăila, domnul Nicolae Nițescu, care au transmis mesaje de susținere fermierilor prezenți.

”După succesul de care s-au bucurat seriile de conferințe regionale pe care le-am organizat anii trecuți pe aceeași temă, am decis să le continuăm și anul acesta și să mergem și în alte județe pentru ca informațiile să ajungă la cât mai mulți fermieri. Dorim să creștem interesul fermierilor pentru sprijinul financiar pe care îl derulăm prin măsurile gestionate din PNDR, astfel încât oportunitățile pentru dezvoltarea rurală să fie valorificate la potențial maxim”, a declarat Adrian Pintea, directorul general APIA.

Sesiunea de informare de la Brăila face parte dintr-o serie de 10 conferințe dedicate promovării măsurilor de dezvoltare rurală implementate de APIA, următoarele sesiuni de informare fiind programate a se desfășura la nivelul județelor Constanța, Neamț, Vrancea, Mureș, Covasna, Gorj, Dâmbovița, Timiș, Bihor.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Harghita: APIA a plătit, din 2007, subvenţii pentru fermieri aproximativ 1 miliard de euro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Harghita...
‹ adv ›

APIA a aprobat plăţi de aproape 844 mln de euro pentru avansul aferent Campaniei 2023

În perioada 16.10.2023 – 26.11.2023, Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură a autorizat la plata avansului aferent Campaniei...

Sprijin de peste 274 mln lei pentru sectorul cerealelor și cel al semințelor oleaginoase

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat autorizarea la plată a sprijinului de urgență...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole