3.9 C
București
miercuri, 6 decembrie, 2023

-

HomepageAdvVIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața...

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața europeană pentru anul 2022, reunite sunt brandul Blexia. Noile produse vin să eficientizeze schemele integrate de protecție a plantelor, înlocuind produsele tradiționale și asigurând o protecție sigură și durabilă, datorită comoponentelor bio ce stau la baza acestora.

Evenimentul de lansare a produselor pe piața României a fost organizat pe data de 31 martie 2022, adunând experți din sector, dar și reprezentanța internațională a companiei.

„Noile reglementări de producere ale UE sunt din ce în ce mai restrictive, iar soluțiile noastre integrate, ce presupun combinarea produselor convenționale cu produse bio de protecție, sunt cruciale pentru a asigura conformitatea și pentru a contribui la crearea unui produs ce corespunde cerințelor consumatorilor.

Blexia vine să răspundă nevoilor clienților, producătorilor și părților interesate de a contribui la aprovizionarea globală durabilă cu alimente. Vorbim despre produse inovatoare, utilizate ca parte a sistemelor integrate de protecție a culturilor, ce contribuie la menținerea unui impact scăzut al producerii asupra mediului”, a menționat João Martins, COO Ascenza.

Cele 4 produse lansate de curând pe piața României fac parte din grupa substanțelor de bază și un produs cu efect de șoc/repelent asupra afidelor și acarienilor și permit reducerea încărcăturii chimice în timpul ciclul de vegetatia a culturilor.

„Produsele Blexia se potrivesc ideal pentru asigurarea unei protecții optime a plantelor, realizând concomitent un management eficace al rezistenței. Acestea sunt 100% naturale, valabile pentru utilizare în agricultura ecologică și convențională. Respectiv, vorbim despre produse sigure pentru utilizatori și mediu, ce pot asigura obținerea recoltelor în conformitate cu programele cu reziduuri scăzute, compatibile cu produsele utilizate tradițional”, a specificat Antonio Sousa, manager de țară Ascenza România.

Gama de produse Blexia urmează a fi completată și cu alte produse, astfel încât managementul integrat al bolilor și dăunătorilor să devină și mai facil. Între timp, prezentăm o mică descriere pentru cele 4 produse lansate:

Equiset – extract natural pentru controlul preventiv al manei

Equiset – substanța de bază 100% organică, datorită extractului natural de Equisetum arvense, eficient în prevenirea manei la vița de vie și legume, dar eficient și în menținerea sub control a bolilor cum ar fi făinarea, pătările, alternarioza la legume sau rapăn, mană și bășicarea frunzelor de piersic la pomii fructiferi.

Utilizat la protecția culturilor bacifere, cum ar fi căpșun și zmeur, Equiset asigură și controlul putregaiului cenușiu, făinării, manei căpșunului și antracnozei.

Acesta poate fi aplicat în combinație cu alte produse pentru a reduce sau maximiza numărul tratamentelor cu cupru.

Carpet – Substanța de bază cu acțiune eradicantă împotriva făinării

Carpet conține drept substanță activă hidrogencarbonatul de sodiu ce are efect fungicid, creând un mediu nefavorabil dezvoltării ciupercilor patogene ce provoacă făinărea la pomi, vița de vie și legume. Produsul nu lasă reziduuri și este aprobat pentru utilizare în agricultura ecologică.

Concomitent, fungicidul a demonstrat o bună eficiență și în menținerea sub control a rapănului mărului, iar pentru fructele de cireș și măr, depozitate după recoltare, o rezistență mai bună la boli cum ar fi putregaiul verde și putregaiul albastru.

Prevatect – Substanța de bază având în compoziție clorohidrat de chitosan. Patogenul țintă – putregaiul cenușiu și inductor de apărare

Prevatect este recomandat pentru combaterea putregaiului cenușiu la vița de vie, pomi fructiferi și legume, concomitent asigurând un control eficient al bolilor la cereale, cartof și sfeclă.

Substanța de bază – chitosan, este obținută din chitina crustaceelor și exoscheletul moluștelor. Substanța are efect elicitor, stimulând dezvoltarea mecanismelor naturale de apărare a plantelor împotriva fungilor și bacteriilor.

Fungicidul Prevatect poate fi aplicat chiar înainte de recoltare, pentru că nu necesită timp de pauză.

Valesco – efect de șoc și repelent pentru acarieni și afide

Valesco conține drept substanță de bază extractul natural de urzică, cu un puternic efect de șoc și o acțiune repelent contra afidelor si acarienilor. Produsul oferă flexibilitate în programele de protecție a plantelor, datorită originii sale sută la sută naturale. În plus, este un produs perfect de inclus în programele de management al rezistenței. 

Ascenza
Ascenzahttps://www.ascenza.ro
Ascenza este o companie agrochimică deținută de grupul portughez de soluții agricole Rovensa.

1 COMENTARIU

  1. Unde le putem găsi,vor fi destinate numai fermierilor sau vor fi ambalate și vândute și în cantități mici pt uz gospodăresc?

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Adama România lansează o nouă campanie de comunicare

ADAMA Agricultural Solutions, unul dintre cei mai importanți furnizori...

MIPE a folosit roboți RPA Tailent pentru a evalua cereri de finanțare depuse de IMM-uri

Tailent, o companie românească de tehnologie RPA, a furnizat Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) soluţia pentru automatizarea operaţiunilor...

Studenții e-Antreprenori finanțați de USV Iași își vor prezenta afacerile, vineri, 8 decembrie

Fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, activități de alimentație (catering) pentru evenimente, activități veterinare sau...

BERD acordă un împrumut de 14,5 milioane euro către Compania de Apă Olt SA

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină îmbunătăţirea accesului la serviciile de apă şi apă uzată în judeţul...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole