-0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAFIR acordă sprijin nerambursabil pentru procesarea de mazăre, soia sau fasole

AFIR acordă sprijin nerambursabil pentru procesarea de mazăre, soia sau fasole

Un număr de 14 proiecte vor primi finanţare în valoare totală de 12,3 milioane de euro, ca sprijin nerambursabil pentru investiţii în procesarea de mazăre, soia sau fasole.

Potrivit sursei citate, în urma procesului de evaluare şi selecţie a cererilor de finanţare, dintre cele 24 de proiecte depuse în etapa a doua (8 noiembrie – 7 decembrie 2021), un număr de 14 proiecte vor primi finanţare în valoare totală de 12,3 milioane de euro.

„Trei dinte proiectele depuse au fost neconforme, alte cinci proiecte au fost declarate neeligibile pentru finanţare iar două din totalul de 24 de proiecte depuse au fost retrase de către solicitanţi. În această etapă a sesiunii, pragul de calitate a fost de 45 de puncte”, precizează AFIR.

Sprijinul financiar nerambursabil acordat prin submăsura 4.2 – Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole, componenta de sprijin pentru investiţii noi, extindere şi modernizare în procesarea/ marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase (de exemplu mazărea, soia sau fasolea) este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) şi forme asociative, şi de 40% pentru alte întreprinderi.

În cazul investiţiilor colective, intensitatea sprijinului a putut fi majorată 20%, finanţarea nerambursabilă acordată prin PNDR, fiind astfel de 70% din valoarea totală eligibilă a investiţiei.

Valoarea fondurilor europene obţinute variază în funcţie de tipul de beneficiar şi de investiţie.

Astfel, pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici, sprijinul financiar este de 800.000 de euro/proiect pentru investiţiile noi şi de 600.000 de euro/proiect pentru modernizare/ extindere.

De asemenea, solicitanţii constituiţi ca întreprinderi mijlocii au putut accesa fonduri în valoare de 1,2 milioane de euro/proiect pentru investiţiile noi sau de un milion de euro/proiect pentru modernizare/extindere.

Pentru alte întreprinderi şi pentru solicitanţii constituiţi în forme asociative, valoarea sprijinului creşte la 1,5 milioane de euro/proiect în cazul investiţiilor noi permise, respectiv de 1,2 milioane de euro/proiect pentru modernizare sau extindere.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR a publicat condiţiile accesării fondurilor europene pentru investiţii în sectorul zootehnic şi procesare

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat condiţiile...
‹ adv ›

Programul INVESTALIM se prelungește până la data de 27 decembrie 2023

AFIR anunță continuarea până la data de 27 decembrie 2023 a sesiunii de depunere a solicitărilor pentru finanțarea acordată...

Fonduri disponibile pentru formarea profesională prin PS PAC 2027, începând din 20 noiembrie 2023

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a lansat sesiunea de primire a solicitărilor de finanţare prin intervenţia DR-37 Transfer...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole