2.2 C
București
joi, 30 noiembrie, 2023

-

HomepageAdvAgroland îşi propune investiţii de 17 milioane de lei în deschiderea de...

Agroland îşi propune investiţii de 17 milioane de lei în deschiderea de noi magazine și afaceri avicole

Agroland Business System are în vedere pentru anul 2022 investiţii totale de aproximativ 17 milioane de lei, axate pe deschiderea de noi magazine, extinderea afacerii avicole, modernizarea fabricii de furaje de la Caransebeş şi dezvoltarea magazinului online, potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul fiscal în curs remis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Profitul net estimat se ridică la 13,063 milioane de lei, iar vânzările nete sunt prevăzute de a atinge 241,186 milioane de lei.

De asemenea, compania are în plan deschiderea a încă 10 noi magazine Agroland MEGA în acest an şi vizează o cifră de afaceri dublă generată de acestea comparativ cu anul 2021.

În plus, compania îşi propune să deschidă şi alte 10 noi magazine tradiţionale Agroland.

Pentru ferma avicolă Mihăileşti, Agroland Business System are în plan creşterea capacităţii de producţie, deoarece majorarea preţurilor alimentelor va duce la volume mai mari de vânzări.

Astfel, este avută în vedere mărirea capacităţii de producţie a puilor de o zi până la o capacitate de 1.000.000 de ouă de incubaţie pe lună şi creşterea capacităţii de producţie ouă de consum la minimum 180.000 de ouă de consum pe zi.

În 2022, compania estimează o creştere cu 50% a veniturilor din această linie de business.

Pe lângă aceste investiţii, compania are în vedere şi demararea de proiecte de sustenabilitate, prin investiţii în instalarea de panouri fotovoltaice şi utilizarea de alte soluţii de energie regenerabilă pentru magazinele, depozitele şi fermele sale.

Obiectivul pe termen mediu în această direcţie este ca toate liniile de business ale Agroland să îşi reducă semnificativ amprenta de carbon prin utilizarea surselor proprii de energie verde.

Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2022 va fi supus aprobării în Adunarea Generală Ordinară anuală a Acţionarilor, care va avea loc în aprilie 2022.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BERD acordă un împrumut de 14,5 milioane euro către Compania de Apă Olt SA

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină îmbunătăţirea...

Corteva anunță fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de...

Start-up-ul românesc Peelhy a câștigat faza regională a competiției BASF Innovation Hub

Start-up-ul românesc Peelhy a câștigat faza regională a competiției BASF Innovation Hub pentru un viitor sustenabil, organizată pentru Europa...

DN AGRAR obține o cifră de afaceri de 116 milioane de lei și dublează profitul net la 22 milioane de lei în primele 9...

DN AGRAR Group (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole