3.9 C
București
miercuri, 6 decembrie, 2023

-

HomepageAdvPurcari - cea mai premiată vinărie din lume în 2021

Purcari – cea mai premiată vinărie din lume în 2021

Cu o prezență activă la cele mai importante concursuri din industria vinului, Purcari a devenit cea mai medaliată vinărie din lume în 2021, cu 325 de medalii de aur și de argint la cele mai renumite concursuri internaționale. „Cel mai bun producător din Moldova”, „Premiul special al Somelierilor Internaționali”, „Premiul special Moldova”, „Grand Gold” sau „Best in Show” sunt titluri care li se alătură acestor rezultate.

„Suntem mândri că vinurile unui producător din Moldova, vinurile Purcari, sunt cele a căror calitate este recunoscută cu cele mai multe premii la nivel mondial. Aceste premii confirmă consumatorilor alegerea pe care o fac zi de zi, aceea de a se bucura de vinurile pe care le producem cu pasiune, atenție și foarte multă muncă”, a declarat Victor Bostan, CEO Purcari.

Mundus Vini Summer Tasting 2021 înseamnă pentru vinurile Purcari 27 noi medalii câștigate. Aceste premii sunt încununarea muncii și pasiunii cu care vinurile noastre își încep povestea în fiecare toamnă.

Decanter 2021: 170 de specialiști (44 de Masters of Wine și 11 Master Sommeliers) au decis unica Rară Neagră care primește 96 puncte în cadrul competiției Decanter World Wine Awards și medalia de aur. Soi autohton, Rara Neagră de Purcari este un vin moștenire, în care stă înscrisă povestea de veacuri a neamului nostru. Alături de toate cele 30 de medalii obținute în cadrul competiției, sărbătorim astăzi 365 de zile de muncă de peste an.

Vinul bun se face cu trudă, inspirație și răbdare, cu pasiune și dedicare… și cu multe mâini și inimi laolaltă, unite de același gând – să ducem vinul moldovenesc pe cele mai înalte culmi. Iar cele 19 medalii obținute la Concours Mondial de Bruxelles, precum și titlul de cea mai premiată vinărie din Republica Moldova, stau mărturie a angajamentului nostru pentru calitatea desăvârșită a vinurilor Purcari.

Vinurile Purcari au urcat de trei ori pe podiumul Olimpiadei Vinurilor Rosé, așa cum este cunoscut concursul Le Mondial du Rosé, organizat de Uniunea Oenologilor din Franța. Medalia de aur a fost câștigată de Vinohora Rosé, un vin-manifest care, pe lângă aroma intensă pe care o dezvăluie, poartă în ADN mesajul puternic a două soiuri cu caracter latin.

3 medalii de aur la cel mai prestigios concurs internațional de spumante – Effervescents Du Monde 2021 și un loc în TOP 10 cele mai bune spumante ale lumii – astfel încheiem registrul unui an de performanță pentru vinurile Purcari!

Distincțiile au fost obținute la concursuri a căror corectitudine și strictețe este recunoscută mondial, iar rezultatele lor constituie o garanție a calității pentru consumatorii de vin din întreaga lume: Mundus Vini Spring Tasting, Concours International de Lyon 2021, Citadelles du Vin 2021, London Wine Competition, Eurasia Wine and Spirits Competition, Berliner Wine Trophy, International Wine Challenge, IWSC International Wine & Spirit Competition și Challenge International du Vin.

Participarea la concursurile internaționale face parte strategia anuală a companiei si are rolul de a confirma, într-un mod obiectiv, standardele ridicate ale vinurilor Purcari.

Despre Purcari

Purcari este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de vinuri din Moldova, livrând producția sa în peste 30 de țări. Fondată în 1827, Purcari este cea mai premiată vinărie din Europa Centrală și de Est, la Decanter Londra 2015-2020 și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.19 din 5.0 – notă de care se bucură doar 1% din toți producătorii de vin la nivel mondial.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Adama România lansează o nouă campanie de comunicare

ADAMA Agricultural Solutions, unul dintre cei mai importanți furnizori...

MIPE a folosit roboți RPA Tailent pentru a evalua cereri de finanțare depuse de IMM-uri

Tailent, o companie românească de tehnologie RPA, a furnizat Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) soluţia pentru automatizarea operaţiunilor...

Studenții e-Antreprenori finanțați de USV Iași își vor prezenta afacerile, vineri, 8 decembrie

Fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, activități de alimentație (catering) pentru evenimente, activități veterinare sau...

BERD acordă un împrumut de 14,5 milioane euro către Compania de Apă Olt SA

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină îmbunătăţirea accesului la serviciile de apă şi apă uzată în judeţul...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole