3.9 C
București
miercuri, 6 decembrie, 2023

-

HomepageAdvLibra Internet Bank oferă soluţii de finanţare fermierilor

Libra Internet Bank oferă soluţii de finanţare fermierilor

Libra Internet Bank şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au semnat un protocol pentru facilitarea accesului la fondurile europene din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru perioada de tranziţie 2021-2022, potrivit unui comunicat al băncii remis, vineri, AGERPRES.

Astfel, Libra Internet Bank oferă soluţii adaptate de creditare fermierilor şi altor investitori din spaţiul rural, în vederea implementării proiectelor PNDR. În acest sens, Libra Internet Bank are deja încheiată o convenţie de finanţare cu Fondul European de Investiţii pentru sprijinirea proiectelor finanţate de AFIR, prin care se pot acorda credite pentru cofinanţarea proiectelor de investiţii pe submăsurile PNDR 4.1, 4.1a, 4.2, 4.2a si 6.4, cu dobândă 0% pentru 70% din credit.

Totodată, prin protocolul încheiat cu AFIR, Libra Internet Bank pune la dispoziţia clienţilor eligibili credite pentru prefinanţarea grantului aferent proiectelor, credite pentru cofinanţarea cheltuielilor eligibile, credite pentru finanţarea cheltuielilor neeligibile (inclusiv TVA), credite punte pentru prefinanţarea grantului sau scrisori de garanţie bancară pentru prefinanţare (pentru avansul obţinut din grant).

„Avem 9 ani de când ne-am specializat în agribusiness şi o experienţă vastă în facilitarea accesului la finanţare al companiilor, cu garantare din fonduri europene. În tot acest timp, Libra Internet Bank a devenit partenerul prin definiţie al fermierilor şi al proiectelor de investiţii în agricultură, iar sprijinirea absorbţiei fondurilor europene în mediul rural se integrează în mod firesc în strategia noastră”, a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

„Încercăm să convingem cât mai multe instituţii financiare private să urmeze acest exemplu de parteneriat şi să fie angrenate în susţinerea dezvoltării mediului rural românesc. Beneficiarii noştri au nevoie de acces cât mai facil la surse de finanţare în condiţii avantajoase pentru a-şi susţine atât partea de cofinanţare, cât şi necesarul de lichidităţi”, a afirmat, la rândul său, Mihai Moraru, directorul general al AFIR.

Protocolul dintre Libra Internet Bank şi AFIR susţine creşterea accesului la finanţare al fermierilor, cooperativelor şi societăţilor cooperative agricole, al grupurilor şi organizaţiilor de producători, precum şi al IMM-urilor şi întreprinderilor mari din spaţiul rural, care au semnat un contract de finanţare cu AFIR sau care au fost selectaţi de către AFIR în vederea finanţării.

Sursa foto: sandiegouniontribune.com

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Adama România lansează o nouă campanie de comunicare

ADAMA Agricultural Solutions, unul dintre cei mai importanți furnizori...

MIPE a folosit roboți RPA Tailent pentru a evalua cereri de finanțare depuse de IMM-uri

Tailent, o companie românească de tehnologie RPA, a furnizat Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) soluţia pentru automatizarea operaţiunilor...

Studenții e-Antreprenori finanțați de USV Iași își vor prezenta afacerile, vineri, 8 decembrie

Fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, activități de alimentație (catering) pentru evenimente, activități veterinare sau...

BERD acordă un împrumut de 14,5 milioane euro către Compania de Apă Olt SA

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină îmbunătăţirea accesului la serviciile de apă şi apă uzată în judeţul...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole