-0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaPiața mondială agricolă: cum s-au schimbat prețurile

Piața mondială agricolă: cum s-au schimbat prețurile

Prețurile pe piețele internaționale au fost în scădere până la sfârșitul săptămânii trecute, fiind influențate de ploile înregistrate în regiunea Centurii porumbului, SUA.

Fondurile au continuat să ia profituri înainte de mult așteptatul raport USDA de miercuri.

Furtunile și ploile din Franța întârzie recoltarea orzului de toamnă din sud-vestul țării, care abia începe. Îngrijorările se vor îndrepta acum asupra problemelor de calitate, dacă ploile vor continua.

Egiptul profită de scăderea prețurilor pentru a lansa o licitație pentru grâu în această luni pentru livrările din 25 august/5 septembrie.

Pe arena internațională, SUA a vândut 112.200 t de făină de soia către Mexic.

FranceAgrimer și-a revizuit ratingul culturilor în jos cu 2 puncte pentru grâul moale la 79% față de 81% săptămâna trecută și în scădere cu 1% pentru orzul de toamnă la 75%.

Instituția estimează că 1% din orz a fost recoltat. Evaluarea culturilor pentru grâul durum a scăzut brusc, la 67% față de 70% săptămâna trecută. În cele din urmă, calitatea recoltei de porumb este estimată la 89% comparativ cu 90% săptămâna trecută.

Cotații grâu, porumb, rapiță Euronext

Potrivit Agritel, Rapița găsește sprijin datorită prețului pentru canola în contextul deficitului continuu de apă în sudul Great Plains.

Comercianții vor urmări cu interes raportul Statcan de mâine. Prețul uleiului de palmier pierde teren în această dimineață în Kuala Lumpur.

Dolarul se tranzacționează la 1,1920 față de euro și 72,20 față de rublă. Petrolul este în creștere la 74,00 USD / baril.

Piața agricolă din regiunea Mării Negre

La începutul acestei săptămâni, Rusia a expediat 28,5 mii tone de grâu către Algeria din portul Taman. Ultimul lot de grâu de origine rusă în această direcție a fost trimis în 2016.

Agenția de stat pentru achiziționarea de cereale din Algeria (OAIC) ​​și-a revizuit cerințele de calitate pentru grâul rus în octombrie anul trecut, crescând rezistența la atacul insectelor de la 0,1% la 0,5%.

Centrul rus pentru evaluarea calității cerealelor a verificat lotul pentru a respecta cerințele algeriene.

Piața agricolă din SUA

Prețurile pentru porumb au scăzut în urma ploilor benefice pentru recolte. Cu toate acestea, precipitații se înregistrează în partea centrală și de est a Centurii porumbului, în ​​timp ce partea de vest rămâne deficitară.

Cotații grâu, porumb, soia CME

Comercianții se așteaptă să vadă raportul USDA privind suprafețele. Consensul este de aproximativ 93,8 milioane de acri.

Prețul pentru soia a scăzut din nou brusc vineri. Administrația Biden poate acorda derogări pentru cerința de amestecare a biodieselului pentru rafinăriile mici.

Prognoza așteptată pentru suprafața de soia este de aproximativ 89 de milioane de acri, în creștere cu 1,4 milioane de acri față de estimările din martie.

Comercianții vor monitoriza evaluările privind starea culturilor de porumb și soia ce urmează a fi prezentate în această seară. Se așteaptă să crească cu 1 punct pentru fiecare dintre aceste culturi.

Prețul pentru grâul a scăzut și vineri din cauza presiunii recoltelor asupra grâului de toamnă. Prețul pentru grâul de primăvară rămâne susținut de deficitul de apă, ceea ce ar putea duce la o scădere suplimentară a ratingului acestei culturi.

Fondurile au fost vânzători pentru 20.000 loturi de porumb, 16.000 loturi de soia și 8.000 loturi de grâu.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Piața agricolă mondială – cum au evoluat prețurile

Prețurile grâului au urmat trendul ascendent săptămâna trecută, ajungând...
‹ adv ›

Recolta de cereale din Australia – amenințată de El Niño. Piața rămâne vulnerabilă

Piața cerealelor și oleaginoaselor continuă să fie vulnerabilă în fața provocărilor regiunii Mării Negre, chiar dacă în unele regiuni...

China face achiziții record de grâu. A rezervat milioane de tone din Australia și Franța

China urmează să importe cantităţi record de grâu din acest an, din cauza pagubelor provocate de precipitaţii recoltei sale...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole