0.9 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

HomepageAdvPRIAevents organizează Gala Fermierilor Români din Banat

PRIAevents organizează Gala Fermierilor Români din Banat

PRIAevents organizează marţi Gala Fermierilor Români din Banat, un eveniment naţional ce va avea loc on-site, la Timişoara, la USAMVBT, în cadrul căruia vor fi abordate subiecte de actualitate din domeniu.

„Vom organiza şi în acest an cel mai important eveniment destinat agriculturii şi creşterii acesteia, dar şi dezvoltării fermierilor români. În cadrul evenimentului dezbatem alături de fermieri, autorităţi şi companii conexe pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru aceste momente de încercare, dar descoperim şi oportunităţile pe care le pot avea şi punem fermierii în legătura cu finanţatorii şi supermarketurile şi găsim soluţiile de colaborare”, susţin organizatorii.

Prin intermediul acestui eveniment fermierii pot afla răspunsuri la întrebări precum: ce măsuri concrete ia statul pentru companiile din agricultură – ferme, procesatori şi producători? Cum arată stadiul plăţii subvenţiilor în acest moment? Green deal şi agricultura de precizie, agricultura bio – se poate dezvolta şi mai mult? Ce provocări şi ce oportunităţi sunt pentru agricultura în această perioadă?

Discuţiile se vor axa şi pe subiecte legate de importanţa produselor româneşti în strategia retailerilor, cercetarea şi importanţa acesteia pentru dezvoltarea agriculturii în România, Legea terenurilor agricole 2021, pregătirea forţei de muncă în acest domeniu, învăţământul dual în agricultură în România, codul de bune practici agricole.

Lectorii invitaţi la acest eveniment sunt: Adrian Oros – ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Alin Nica – preşedintele Consiliul Judeţean Timiş, Dimitrie Muscă – director general al Societăţii Agricole Combinatul Agroindustrial Curtici, Viorel Matei – preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş etc.

În cadrul evenimentului vor fi premiaţi şi fermierii din comunitatea agricolă bănăţeană.

„Premiile recunosc şi recompensează excelenţa, încurajează inovarea şi creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea, calitatea, seriozitatea şi schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerii fermieri, femeile din agricultură. Pentru câştigători, primirea unui astfel de premiu, mai ales în aceasta perioadă, când activitatea fermierilor este una de importanţă crucială, este un moment foarte special”, susţin organizatorii.

PRIA Agriculture & Gala Fermierilor din Banat face parte din seria evenimentelor care aduc în atenţie cele mai importante şi mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu.

Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium de buisness, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Sursa foto: agerpres.ro

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Agrinnovator a lansat primul Ghid pentru digitalizarea agriculturii, prima inițiativă de acest gen din Sud-Estul Europei

Joi, 7 decembrie, a avut loc la București lansarea primului Ghid pentru Digitalizarea Agriculturii din România și prima inițiativă...

Inovația strategică susține agricultura rezilientă și producția alimentară

Noile tehnici genomice (NGTs) pot sprijini crearea unor sisteme agricole europene mai durabile și reziliente, conform declarației Teresei Babuscio,...

Tarfin şi Symbiotics Investments încheie un parteneriat pentru finanţarea fermierilor mici şi mijlocii

Tarfin, agri-fintech-ul regional specializat în furnizarea de soluţii avansate de finanţare pentru sectorul agricol, încheie un parteneriat cu Symbiotics...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole