9.7 C
București
sâmbătă, 2 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriEvergent Investments preia 5,11% din acţiunile Lăptăria cu Caimac

Evergent Investments preia 5,11% din acţiunile Lăptăria cu Caimac

Compania de investiţii financiare Evergent Investments a achiziţionat o participaţie de 5,11% din acţiunile companiei Agroserv Măriuţa SA, care deţine brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac.

Potrivit unui comunicat al companiei, transmis marţi AGERPRES, tranzacţia s-a realizat la un preţ de 60 lei/acţiune, vânzătorii fiind Mădălina Cocan, unul dintre fondatori, care a vândut o participaţie de 3,5% într-o tranzacţie de tip deal, precum şi alţi investitori din piaţă.

„Noi, Evergent Investments, o companie cu strategie investiţională în România, avem încredere în ideile antreprenoriale şi în competitivitatea produselor româneşti. Continuăm astfel consolidarea investiţiilor noastre în agribusiness. MILK este simbolul unui business performant, sustenabil, responsabil şi scalabil. Investind în Agroserv Măriuţa urmărim să creăm mai multă valoare prin infuzie de capital, insight-uri strategice, suport operaţional şi relaţional. Sprijinim afacerea şi brandul Lăptăria cu Caimac să crească spre potenţialul maxim şi contribuim astfel la dezvoltarea întregii comunităţi pe baza principiilor ESG. Ca şi fondatorii Agroserv Măriuţa, suntem pasionaţi să inovăm şi să abordăm soluţiile tradiţionale dintr-o perspectivă diferită pentru a susţine compania de-a lungul ciclurilor economice pentru a genera performanţă”, a declarat Claudiu Doroş, preşedinte director general, Evergent Investments.

Acţiunile Agroserv Măriuţa SA sunt tranzacţionate sub simbolul MILK pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în urma listării care a avut loc în 21 mai 2021.

Anterior listării, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut 431.020 acţiuni la un preţ de 45 lei/acţiune, atrăgând 19,4 milioane de lei de la investitorii din piaţa de capital în schimbul a 25% din capitalul social.

În urma achiziţiei pachetului de peste 5% din capitalul social de către Evergent, cei trei fondatori ai Agroserv Măriuţa – Mădălina Cocan, Adrian Cocan şi Serban Nicuşor – deţin împreună un pachet de 71,6% din acţiunile companiei, restul de 23,4% reprezentând acţiuni liber tranzacţionabile.

Tranzacţia este a treia operaţiune intermediată de BT Capital Partners pentru Lăptăria cu Caimac, după emisiunea de obligaţiuni de 3 milioane euro derulată în noiembrie 2020 şi plasamentul privat de acţiuni şi listarea acţiunilor MILK la BVB în luna mai.

Agroserv Măriuţa SA a fost înfiinţată în anul 1994 şi până în 2018 a avut exclusiv activităţi agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiţă, triticale, porumb, lucernă şi altele, pe o suprafaţă de 3.000 ha) şi fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale).

Începând cu anul 2018 a pus în funcţiune o fabrică modernă de lactate şi a lansat brandul Lăptăria cu Caimac, care a înregistrat o creştere rapidă în preferinţele consumatorilor datorită produselor de înaltă calitate.

Evergent Investments este o companie de investiţii financiare cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa românească de capital. Evergent este un Administrator de Fonduri de Investiţii Alternative (AFIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, şi o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul EVER.

Societatea deţine un portofoliu de active evaluat la 2,38 milioane de lei la 31 mai 2021. Din valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acţiuni cotate deţine ponderea principală de 68,9%, în timp ce ponderea acţiunilor necotate este de 8,7%.

Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totală a activelor, sunt: financiar-bancar 44,4%, energetic 15,4%, industria prelucrătoare 6,2% şi imobiliare 6%.

Sursa foto: twitter.com

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole